Over ons

Mijn naam is Penny de Vree. Ik ben het brein achter dit nieuwe unieke concept!
Begin 2015 is het idee van Puur Geknipt geboren.

Hoe mooi zou het zijn om een salon te openen waarbij aan alle aspecten met liefde voor de natuur is gedacht? Het begon met het zoeken van een mooie plek. Het pand aan de Voorstraat ademde meteen een authentieke serene sfeer uit. Vanuit hier kon ik mijn idealen verder tot leven brengen.

Het pand wilde ik graag in ere herstellen en opknappen op een duurzame manier. Een fantastische verrassing was een stuk marmeren vloer verstopt onder het laminaat. Hoogstwaarschijnlijk was hier de keuken in de vroegere woning. Een mooie plek voor de bar van Puur Geknipt.

Alle verven die ik in het pand gebruikt heb, zijn volledig ecologisch. De Amazona krijtverven die ik heb gebruikt bevat uitsluitend natuurlijke pigmenten en is 100% ecologisch, en dus volledig biologisch afbreekbaar. De lijnolieverven die ik heb gebruikt om te lakken bevat géén oplosmiddelen en bestaat voor 100% uit natuurlijke grondstoffen.
Al het eikenhout is tevens in een 100% koudgeperste Zweedse lijnolie gezet van Allback. Ook deze bevat geen oplosmiddelen en voor 100% uit natuurlijke grondstoffen.

De inrichting van Puur Geknipt was een waar avontuur. De zoektocht op marktplaats, rommelmarkten en kringloopwinkels hebben vele mooie ontmoetingen en spullen opgeleverd.

Ontzettend blij was ik toen ik een mooi merk in mijn zoektocht op internet vond voor de haarverzorging. Een prachtig bedrijf die vanaf het productieproces al denkt aan het welzijn van de natuur. Zo is de fabriek volledig duurzaam en de verpakkingen zijn afbreekbaar, om nog maar niet te spreken over de biologische inhoud.

 

 

Team

Gerlindt

Gerlindt

Waar ik het meest van geniet in mijn vak is de omgang met mensen. Ieder persoon is authentiek en dat inspireert mij. Zo past bij iedereen ook weer iets anders en het mooie is dat dat je persoonlijkheid benadrukt. Samen kunnen we uitvinden wat voor model of kleur het beste bij je past. Dat vraagt ervaring, creativiteit en inzicht en dat is wat ik graag gebruik om tot een goed eindresultaat te komen. Ruim twee jaar geleden ben ik gaan pionieren op het gebied van plantenkleuring. Het is een kleuring gebaseerd op pigmenten uit gemalen planten en 100% natuurlijk. Voor mensen met een allergie voor chemische kleuring biedt dit product een uitkomst! Het is niet belastend voor mens en natuur. Ik ben ontzettend enthousiast over dit product waar een groeiende belangstelling voor is. Ik vind het een uitdaging om het passende recept voor jou te mengen en vertel je graag meer over de voordelen en mogelijkheden van onze plantenkleur. Een moment van onthaasting ervaar je door de tijd en aandacht die ik je geef tijdens een behandeling. Laat je verwennen en geniet van de weldaad van onze natuurlijke producten in een fijne duurzame sfeer. Ik ben er iedere maandag, donderdag en zaterdag de oneven weken.

Ebru

Ebru

In 2000 ben ik begonnen als kapster. Gelukkigerwijs heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Na vele jaren fulltime in reguliere kapsalons te hebben gewerkt als topstyliste en les te hebben gegeven op verschillende scholen, ben ik nu op mijn plek. Dat ik mijn vak nu kan beoefenen in een duurzame en biologische salon sluit volledig aan op mijn leefstijl. Ik sta hier voor 100% achter. Voor u als klant is het een verademing om uw haar zorgeloos te laten behandelen met onze verantwoorde producten. Het is een weldaad voor zowel lichaam en geest. Ik vind het erg belangrijk dat ik uw haar zo behandel en advies geef met de daarbijbehorende producten, zodat u er thuis goed mee uit de voeten kunt. Er is veel te vertellen over de juiste producten en ik geef u er graag advies over. Ik haal mijn voldoening uit het knippen van dames en kinderen. Heren knippen doe ik niet. Ik ontmoet u graag bij Puur Geknipt! Ik ben aanwezig op de donderdagen, zaterdag en de eerste zondag van de maand.

Monica

Monica

Hallo! Mijn naam is Monica. Ik ben sinds 2009 werkzaam als haarstyliste en heb sindsdien in diverse goede kapsalons gewerkt, waar ik veel werkervaring heb opgedaan. Naast het kappersvak zijn de gezondheid van de mens en van onze planeet mijn passie. Daarom vind ik het heel erg leuk dat ik nu aan de slag ga bij Puur Geknipt! Wat ik belangrijk vind in het kappersvak is om voor iedereen een vriendelijk gezicht te zijn waarbij u zich op uw gemak voelt. Door een luisterend oor te bieden hoop ik u beter te leren kennen, zodat we samen kunnen kijken wat voor kapsel er bij uw persoonlijkheid past. Ik geef graag advies en ben op de hoogte van de modetrends. Ik hoop snel te ontmoeten bij Puur geknipt. U kunt bij mij terecht op de woensdagen en op de zaterdagen (de even weken).

Nancy

Nancy

Mijn naam is Nancy en ik ben vijftien jaar werkzaam in het kappersvak.
Ik vind het heerlijk om met mensen bezig te zijn en daarbij in samenspraak het gewenste kapsel te creëren door goed te luisteren en aan te voelen wat de wens van de klant is.
Het kapsel is immers een groot gedeelte van je totale verschijning.

Bij Puur Geknipt is dat voor mij de perfecte plek om aan de slag te gaan en waar ik op de juiste manier mijn vak kan uitoefenen. De sfeer de rust en de duurzaamheid van de salon is iets wat u moet ervaren.
Met daarbij de natuurlijke producten waarbij je het beste resultaat kan bereiken en de conditie van het haar in de juiste staat blijft. Dat is waarom ik bij Puur Geknipt zo enthousiast ben.

Ik hoop u snel te zien zodat ik u mijn creativiteit kan laten ervaren.

Mijn werkdagen zijn maandagmiddag, donderdagmiddag (de oneven weken) en vrijdag.

Maaike

Maaike

Met veel enthousiasme werk ik al ruim 17 jaar in het kappersvak. Steeds heb ik me ontwikkeld op het gebied van nieuwe trends en technieken. Dit houdt mijn vak steeds boeiend. Het meest inspirerende vind ik de omgang met mensen. Goed luisteren wat een klant werkelijk wil vind ik een heel belangrijk aspect. In overleg met mijn klant creëer ik dan een mooi en passend kapsel.

Na jarenlang in dezelfde kapsalon gewerkt te hebben is het tijd geworden voor een nieuwe uitdaging. Die heb ik gevonden bij Puur Geknipt. De eerste keer dat ik de salon binnenstapte overviel me een gevoel van rust en ontspanning. Dit is precies wat ik mijn klanten wil geven, even een moment voor jezelf!

Ons inzetten voor het welzijn van mens en natuur is een prachtig streven. De missie van Puur Geknipt sluit hier helemaal bij aan. Het werken met natuurlijke producten is prettig voor huid en haar. Ook bevatten de kleuringen veel minder schadelijke stoffen. Het haar krijgt een rijke kleur en prachtige glans.

Duurzaam bezig zijn en er stralend uitzien, dat is een mooie combinatie.

Mag ik u laten stralen?

Van harte welkom bij Puur Geknipt!

Mijn werkdagen zijn maandag en de even weken op vrijdag en zaterdag.

Inge

Inge

Vanuit een kunstachtergrond en het onderwijs ben ik langzaam maar zeker overgestapt naar het kappersvak. Het gevoel voor creativiteit, vorm en details ,wat ik heb ontwikkeld in het verleden, sluit perfect aan op mijn specialiteit van vlechten en opsteken. Dit is waar ik me nu voornamelijk op richt.
Ik ben dan ook (indien mogelijk) op oproepbasis beschikbaar om een mooi en bijzonder bruids- of feestkapsel voor u te maken waarmee u heel veel complimenten gaat ontvangen.

Het doceren komt me ook nog steeds goed van pas in de workshop ‘ouder-kind vlechten’.
Er staat nog veel meer op de agenda zoals een hairstyling workshop waarin vrouwen leren hoe ze kunnen föhnen en stylen en vervolgens snelle en makkelijke kapsels bij zichzelf kunnen maken.

Ook als u beroepsmatig bezig bent op het gebied van haar, visagie & styling bent u bij ‘Puur Geknipt’ aan het goede adres en kunt u een training ‘braidstyling’ en/of ‘bridal & gala updo’s’ volgen.

Heef u interesse in een van bovenstaande mogelijkheden, of heeft u zelf suggesties? Stuur dan gerust een mail naar info@puurgeknipt.nl.

Salon

Onze salon is te vinden op de Voorstraat-West, vlakbij de Grote Kerk.
U kunt gratis parkeren op de Weeskinderendijk.

Voorstraat 434
Dordrecht
078 - 737 04 70
06 - 430 59 251
info@puurgeknipt.nl

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag

9:15 - 17:00
gesloten
8:30 - 17:30
9:15 - 17:00
9:30 - 17:00
9:00 - 17:00
9:00 - 17:00*
*1e zondag van de maand

Volg ons

Op de hoogte blijven? Volg ons op social media!